Frågor och svar om p-piller

11 Jun 2003, 10:47 176
Tjej, 0 år
Question


Hej!!
kan man få p-piller innan man är 15 och måste man i så fall berätta för sina föräldrar. märks det någon skillnad när man har sex, jag har hört att man kan bli torrare osv.
hoppas på svar!
M V H

Svar

Oftast skriver man inte ut p-piller till tjejer under 15 år utan föräldrarnas tillåtelse. Men givetvis så kan man ta upp den diskussionen med dig och dina föräldrar.Så din mamma/pappa kan kontakta ungdomsmottagningen och boka en tid för samtal och eventuellt för utskrivning av p-piller.Svar på din andra fråga: När man är yngre så är slemhinnan i slidan känsligare. Eftersom man förmodligen inte haft sex förut så är man lite nervös och då påverkas även lusten. Slidan blir inte så fuktig och av friktionen som blir vid samlaget så kan det upplevas att det svider.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar