Frågor och svar om barnmorska

12 Jun 2003, 09:42 172
Tjej, 0 år
Question


Jag skulle vilja bli barnmorska och då har jag lite funderingar. Jag har läst till USKA på komvux nu 1 år och jag undrar om det räcker till för att söka till sjuksköterske utbildningen. Eller om jag måste läsa något mer först innan jag kan läsa vidare. Tack på förhand.

Svar

För att söka till sjuksköterskeprogrammet måste du dels vara behörig att söka till högskolan och dels uppfylla vissa särskilda behörighetskrav.

För att vara behörig att söka till högskolan krävs att du har ett slutbetyg från gymnasiet/komvux och att du är Godkänd på minst 90% av kurserna som ska ingå i slutbetyget.

Den särskilda behörigheten till sjuksköterskeprogrammet är minst betyg G i kurserna MaB, ShA och NkB (alternativt till NkB är FyA, KeA och BiA).

Jag kan inte svara på om du är behörig eftersom jag har fått för lite information. Det bästa vore om du kontaktade studie- och yrkesvägledaren på KomVux för att få svar på den frågan utifrån vad du läst tidigare samt vilka kurser du läst.

Lycka till!


Maria Nimstad
Studie- och yrkesvägledare

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar