Frågor och svar om första gången

22 Jun 2003, 14:30 244
Tjej, 0 år
Question


att bli av med oskulden.... är det samma sak som att ha samlag för första gången... eller är det bara att ha sex... för om man då är lesbisk så kan man ju inte bli av med oskulden med en tjej.. (om det måste vara samlag alltså)

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Vanligtvis menar man att man ska ha haft ett vaginalt samlag för att säga att man blivit av med oskulden. Men då pratar man ju om heterosexuella förhållanden, varför det precis som du säger kan se ut på andra sätt också.

Exakt hur man definierar att bli av med oskulden för homosexuella par, har jag inget svar på. Men om man tänker på begreppet oskuld som "icke erfaren sexuellt", så kan man säga att man förlorat oskulden när man haft intim sexuell aktivitet med en annan människa oberoende av om det inneburit någon penetrering av mödomshinnan eller inte. Är du mer intresserad så skriv gärna till kuratorerna på RFSL:s hemsida (www.rfsl.se). Dom har säkert ett mer exakt svar på frågan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar