Frågor och svar om första gången

27 Jun 2003, 14:56 244
Kille, 0 år
Question


Jag har aldrig haft sex förut men jag funderar på att ha det... Men hur skall det gå till ? Skall man va ihop eller bara för skojjs skull ? Och vart skall man hemta kondomer utan att det skall vara pinsamt ? Man kan la inte fråga om hon vill ha sex med en, det e ju pinsamt... Allt med sex kenner jag att det e pinsamt...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om man ska vara ihop eller inte för att ha sex är upp till var och en. Vissa vill inte ha sex med någon som dom inte är kära i eller har ett förhållande med, emedan andra tycker det är helt okay att bara ha sex ihop och sedan inget mer. Så i ditt fall beror det på vad du själv tycker och vad den tjej du eventuellt träffar tycker. Men att gå fram till någon och fråga om hon vill ha sex, är sannolikt inte att rekommendera då dom flesta åtminstone vill bekanta sig lite mer innan det kan bli frågan om sex. Sedan kanske du själv inte heller tycker att detta är ett bra alternativ då du verkar tycka att det mesta kring sex är pinsamt. Känner du så, kan det vara bra för dig att avvakta lite när det gäller sex så du själv känner dig mer redo.

När det sedan gäller kondomer så kan du hämta gratis på Ungdomsmottagningen, eller så kan du köpa i en vanlig livsmedelsaffär, eller på tex en bensinstation.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar