Frågor och svar om obesvarad kärlek

27 Jun 2003, 18:17 251
Tjej, 0 år
Question


vad gör man om nån verkar va kär i en men inte säger nåt rent ut och man själv inte är intresserad? Ska man va avvisande då, eller? Eller ska man va som vanligt o om t ex killen säger nåt då säga att man inte är intresserad.. snälla hjälp! Behöver råd!!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Generellt så anser jag att man inte bör vara avvisande överhuvudtaget mot någon som är intresserad av en, dvs om personen inte besvärar en. Därmed inte sagt att man ska vara uppmuntrande, men normalt trevlig som mot vem som helst anser jag att man kan vara. Vissa föredrar att vara avvisande då dom tycker det är jobbigt att säga att dom inte är intresserade, men dom flesta tycker samtidigt att det kan kännas knäckande om någon dom själva är kära i är avvisande och låter dom förstå att dom inte är intresserade genom att vara otrevliga. Det kan göra det hela mycket värre.
Nej, så min erfarenhet är att man bör handskas varsamt med dom som är kära i en och försöka göra pinan så liten som möjligt genom att vara vänlig, men ändå tydlig med att man inte är intresserad om det hela kommer på tal. För även om man inte är intresserad själv så känns det ju alltid bra att någon tycker om en, och då anser jag att det minsta man kan göra är att behandla den personen med respekt. Man kan tex säga att: "Du verkar vara en jättego person men jag är tvyärr inte intresserad. "

Men man behöver alltså inte säga något innan personen själv i så fall gör tydliga inviter, eller säger något. Tills dess kan man bara vara vanligt trevlig och behandla personen som vem som helst.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar