Frågor och svar om onani

4 Jul 2003, 18:44 1820
Kille, 0 år
Question


jag är en kille på 14 år. Jag runkar mer än 2 gånger dagligen. Men min kuk verkar aldrig tröttna. Jag har gjort det med en sexdocka nån gång men det var inte lika skönt som att runka.Är det normalt att vara så sexgalen?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är ganska vanligt att man i din ålder runkar väldigt ofta och att det känns som om man inte får nog. Det här har att göra med "hormonstormarna" i puberteten, och med det faktum att det finns lite nyhetens behag över att onanera då man precis har upptäckt hur skönt det kan vara att onanera. Med åren brukar det lugna ner sig en hel del, då lusten att onanera helt enkelt brukar minska.

Så jag tycker inte du behöver oroa dig för att vara onormal på något sätt. Det kan vara olika vilken lust man får, och vissa tycker inte det är så skönt att onanera, emedan andra tycker det är jätteskönt, så det är meningslöst att prata om normalt eller onormalt, utan var och en ska göra det som känns bäst, varför du kan fortsätta onanera så länge du har lust och det känns skönt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar