Frågor och svar om onani

6 Jul 2003, 13:03 694
Kille, 0 år
Question


Hej Jag är en kille på snart 14 år, och jag har aldrig fått utlösning. Vad beror det på? håller jag inte på tillräckligt länge eller är jag steril eller vad?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan ta lite tid innan man lär sig onanera på ett sätt som gör att man får orgasm/utlösning. Det kan vara så att du inte håller på tillräckligt länge, eller så kan det vara att du inte riktigt har lärt känna din kropp än så du vet hur du ska smeka dig själv. Det är helt naturligt att det kan ta lite tid så jag tycker inte du behöver oroa dig.
När det sedan gäller sterilitet så hänger inte det ihop med utlösningen i sig. Att vara steril handlar mer om att spermierna i sig inte är livsdugliga. Så en kille som lätt får utlösning kan vara steril då hans spermier kanske inte förmår att simma ända fram till ägget utan dör tidigare. Det är inget som killen själv behöver märka förrän den dagen han skall försöka få barn med sin partner. Så i det här läget är det inget som talar för att du skulle vara steril mer än vad någon annan kan vara det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar