Frågor och svar om första gången

13 Jul 2003, 17:50 382
Tjej, 0 år
Question


Jag har en helt underbar kille och för ett tag sedan hade vi sex. för mig var det första gången. vi använde kondom och allt gick bra. måste man göra något speciellt efter första gången? har hört att man ska gå till ungdomsmottagningen, måste man det iså fall?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns inget som säger att man måste gå till Ungdomsmottagningen eller göra något speciellt för att man haft sex första gången. Hade ni haft oskyddat sex så skulle jag rått er till att gå till Ungdomsmottagningen för att testa er mot könssjukdomar, men eftersom ni använde kondom så finns det ingen anledning att oroa sig för det.
Andra anledningar kan vara ifall något inte funkade sexuellt, men i ert fall verkar ju allt ha gått bra, varför det inte finns någon anledning att gå dit för den saken skull heller. En tredje anledning kan ju vara ifall man vill komplettera kondom med något annat preventivmedel för att gardera sig. I det fallet kan det vara bra att gå till barnmorskan och diskutera olika alternativ, så det kan ni väl ta en diskussion om du och din kille, eftersom ni kommer att fortsätta att ha sex (antar jag i alla fall). Men i annat fall har ni ingen anledning utifrån vad du beskriver att göra ett besök på Ungdomsmottagningen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar