Frågor och svar om här kan man få hjälp!

13 Jul 2003, 18:31 223
Tjej, 0 år
Question


Hej!
Ni skriver ofta att um tar emot personer upp till 25 men det stämmer inte! jag ringde dit (är 24) och då sa dom att dom bara tar emot upp till det år man fyller 24 och berättade då att en del bara tar emot upp till 20 eller 23. varför säger ni då att man kan gå upp till 25, det kan man ju då inte! bara så ni vet och inte ger folk fel råd!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag ber om ursäkt för den här felaktiga informationen. Den research jag gjort, samt mina erfarenheter av samarbete med Ungdomsmottagningar i landet har givit mig informationen att alla tar emot upp till 25, och jag beklagar att detta visat sig vara fel. I andra avseenden så vet jag att det kan skilja sig mycket när det gäller kostnader och möjligheter att få hjälp i olika kommuner, varför jag brukar svara att personerna själva får kolla upp vad som gäller där dom bor , men det här har jag alltså fått fel information om, varför jag självklart skall ändra mina svar i framtiden när det gäller det här.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar