Frågor och svar om sex

17 Jul 2003, 15:07 221
Kille, 0 år
Question


Hej,

Ofta när jag och min flickvän har sex får hon ont efteråt (svider), eller precis bara i början så svider det lite, men det går över snabbt. Det här är ett stort problem för oss eftersom det gör att hon inte vill ha sex pga att det gör ont både före (kort stund) och efteråt.
Ibland när vi har jätte långt förspel gör det inte ont, i början när vi träffades gjorde det inte heller ont, och det kanske beror på att hon blev mer våt i början, hon blir våt nu också, men jag vet inte om det kanske är för lite, och att hon bara är våt på utsidan ? (hon har inte heller några svar på detta, men vågar inte ringa och fråga någonstans)
Finns det något att göra för att det inte ska bli så, snälla hjälp oss.

// Erik!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan ju ha att göra med att hon inte blir lika våt längre, och i ditt brev säger du själv att problemet inte uppstår när ni har ett långt förspel. Det kan ju vara olika hur pass våt en tjej blir, men att ha ett långt förspel brukar vara bra utifrån den här aspekten. Sedan tycker jag inte att man bara ska se förspelet som ett medel för att tjejen skall bli tillräckligt våt. Utan förspelet kan vara en lika stor del av upplevelsen som själva samlaget och gör om man försöker lägga lite tid och energi på förspelet så utvecklas man oftast sexuellt ihop då man lär känna varandras kroppar bättre och bättre, och lär sig hur man skall göra för att tillfredsställa sin partner. Så , mitt råd är att ni tar fasta på dom erfarenheter ni gjort där ett långt förspel visat sig funka. Skulle det med tiden ändå uppstå problem med sveda tycker jag du ska råda din tjej att gå till Ungdomsmottagningen och besöka barnmorskan där. Stötta henne så hon vågar, för där är dom vana vid att ungdomar kommer och söker hjälp för den här typen av problem, varför hon inte behöver känna sig konstig på något sätt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar