Frågor och svar om sex

17 Jul 2003, 15:25 155
Tjej, 0 år
Question


vad räknar egentligen som att man har haft sex? jag och en kille låg i hans säng rätt länge och smekte varandra, han hade fingrar inne i mig, hade vi sex då?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Vanligtvis när man pratar om att man haft sex så brukar man mena att man genomfört ett samlag där penisen fördes in i slidan (stämmer ju inte om man är homosexuell). Och i den betydelsen så har ni alltså inte haft sex. Däremot så kan man ibland med ”haft sex” mena att man haft någon form av sexuell aktivitet även om det inte var ett regelrätt samlag. I det avseendet så har ni haft sex då ni legat och hånglat och haft så kallad petting. Det är en sexuell aktivitet även om det inte är ett samlag. Men oftast så menar man alltså det första alternativet, varför ni alltså inte haft sex i den betydelsen. Men i slutänden så är det ju ni själva som bestämmer vad ni lägger i begreppet ”haft sex”, varför ni själva kan bestämma er för hur ni vill se på det. Däremot kan ju andra tolka det på ett annat sätt om man pratar med någon utomstående om det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar