Frågor och svar om förhållande

25 Jul 2003, 11:07 108
Kille, 0 år
Question


Hej... jag har varit ihop med min tjej i ett år nu och jag liksom brukar vara rätt mogen men hon är det enda jag har kilat stadigt med...och jag är liite rädd för att t e x börja smeka henne eller ta henne på brösten.. alla mina kompisar tycker att jag är konstig som inte har gjort det.... Och när jag tänker på det är jag rädd att hon kommer bli sur och göra slut så jag vågar inte.. Jag vill Jättegärna ha tips och råd..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du känner att du är redo för att ta ert förhållande ett steg längre när det gäller den rent sexuella biten, men är osäker på hur hon känner det, så gör du bäst i att snacka med henne. Var inte rädd för att vara ärlig och säg att du känner dig lite osäker inför vad hon tycker och om hon känner sig redo att gå vidare. På det sättet ger du henne en chans att börja prata om den osäkerhet hon eventuellt känner. För ofta i en sådan här situation så har båda saker som dom känner sig osäkra på inför den andre, och om någon då börjar snacka och visa att han/hon inte känner sig så säker som den andre kanske tror, så öppnar det för man börjar snacka om det hela. Och bortsett från det så är det aldrig fel att fråga sin tjej om hur hon känner inför att börja smeka varandra på det här sättet. Dom flesta tjejer uppskattar det även om det kan kännas lite pinsamt i början att snacka med varandra. Men ni har varit ihop så länge att ni sannolikt känner er så trygga med varandra att ni kan börja snacka om det här, varför jag tycker du skall göra det vid ett lämpligt tillfälle. Det kan vara när ni sitter och myser ensamma ihop, eller vid något annat tillfälle som känns rätt för dig.
Men ta det i din egen takt och bry dig inte om vad kompisarna säger i den här saken, för du är definitivt inte konstig, utan tvärtom så verkar du väldigt rädd om din tjej och ert förhållande, och det är något positivt. Men om du vill ta det ett steg längre nu så var inte rädd för att snacka med henne.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar