Frågor och svar om samliv

25 Jul 2003, 11:22 158
Tjej, 0 år
Question


hejsan! vi är ett par med ett väldigt aktivt sexliv. men när det har blivit lite väl mycket så ömmar båda två väldigt... penisen flår tom! finns det något sätt att motverka detta? för det tar ett bra tag innan det går över...

tacksam för hjälp!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att ha sex mycket ger ofta upphov till den typ av ömhet och irritation som ni beskriver. Det går tyvärr inte att motverka helt då det blir som ”skavsår” av friktionen. Det man kan göra för att underlätta är att komplettera med glidmedel för att ”minska” friktionen/nötningen på hud och slemhinnor. Men om tjejen har riklig sekretutsöndring så ger det ingen större effekt, utan då får man istället inrikta sig på att försöka få ”skavsåren” att läka snabbt istället. Då är det viktigt att man man tvättar försiktigt med ljummet vatten och eventuellt en mild tvål för underlivshygien som hjälper till att återställa balansen. Den kan ni hitta på Apoteket. Killen kan ibland också använda en mild hudkräm och smörja penisen. En del personer har också tipsat om att olivolja har funkat bra i sådana här lägen. Det som sedan gäller är att se till att lufta så mycket som möjligt då det läker snabbare om det är luftigt. Så, passa på att gå nakna om ni har möjlighet till det hemma, eller sov gärna utan trosor eller kalsonger så det blir så luftigt som möjligt. Kanske har våra läsare som ser denna fråga fler tips som ni kan ta del av i vårt fria forum?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar