Frågor och svar om här kan man få hjälp!

25 Jul 2003, 11:25 203
Annat, 0 år
Question


Hej, jag har mycket i mitt huvud som jag skulle behöva ventilera med en psykolog. Men jag är rädd för att någon skulle kunna identifiera mig utifrån det jag skrivit. Finns det någon möjlighet att kunna skicka en anonym "fråga" och få svar via e-post?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Tyvärr har vi inte den möjligheten, men försök antingen att skriva utan att avslöja identifierande detaljer, eller fundera över ifall du inte skulle söka en psykologkontakt eller en kuratorskontakt på tex Ungdomsmottagningen där du bor. För det ger ju en annan möjlighet till att prata än vad man kan åstadkomma med en fråga och ett svar. Ett annat alternativ för dig skulle kunna vara att du ringer nationella hjälplinjen (titta på www.nationellahjalplinjen.se) eller Bris jourtelefon (titta på www.bris.se)
Det kan vara en bra början så kan du prata med personen du får i andra änden hur du skulle kunna gå vidare och få en samtalskontakt på hemmaplan där du kan ventilera allt du har i ditt huvud. Prova något av dom alternativen eller försök skriva hit på ett icke avslöjande sätt. Tänk bara på att det inte finns någon garanti på att din fråga besvaras då vi bara klarar av att besvara ca en femtedel av frågorna.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar