Frågor och svar om kondom

31 Jul 2003, 12:07 294
Tjej, 0 år
Question


Jag vet att man kan hämta gratis kondomar på sin närmaste ungdomsmottagning. min fråga är om man måste boka tid innan man kommer till ungdomsmottagningen. med tanke på att det går så fort att bara hämta kondomar och sen gå därifrån igen. har du koll på hur det brukar vara? och får man verkligen bara komma för att hämta kondomer fast man inte vill prata eller har något annat ärende?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, du behöver inte boka tid för att komma och hämta kondomer. Men kolla när dom har öppet innan du går dit för dom brukar ibland ha lite speciella öppettider. Och du får definitivt gå dit enbart för att hämta kondomer, och på många Ungdomsmottagningar är det faktiskt så att dom allra flesta besöken är personer som bara vill hämta kondomer så det är alltså inget konstigt med det. Det är så pass viktigt både för att förhindra oönskade graviditeter och för att förhindra smittspridning att ungdomaranvänder kondom, och därför finns denna tjänsten på våra Ungdomsmottagningar. Så titta under länken ”din mottagning” på vår sajt så hittar du telefonnummer och adress till din närmaste UM så du kan ringa och kolla när dom har öppet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar