Frågor och svar om längd

31 Jul 2003, 12:11 2207
Kille, 0 år
Question


hej jag är en 13 årig kille som undrar en sak. Om man har en snopp som e 13 cm stor vid stånd hur stor kommer den då vara när man e fullvuxen??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det går tyvärr inte att svara på det då det är väldigt olika hur man utvecklas. Vissa utvecklas tidigt och snabbt och sedan händer inte så mycket mer när dom blir äldre, emedan andra utvecklas väldigt sent. Sedan finns det dom som utvecklas i en jämn och långsam takt. Men oavsett om man utvecklas tidigt eller sent, ryckvis eller jämnt så vet man aldrig vad slutresultatet blir förrän man är vuxen. Därför går det inte att säga hur en 13-åring med ett visst mått kommer se ut som vuxen. Två 13-åringar med samma längd på penisen kan nämligen utvecklas olika och ha helt olika längd som fullvuxna. Så tyvärr har jag inget svar på din fråga utan du får ge dig till tåls tills du är vuxen. Först då vet du hur du utvecklades och vilken längd din penis fick.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar