Frågor och svar om tjej

4 Oct 2000, 00:00 334
Annat, 0 år
Question


Påverkar onani sexlivet med min partner?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Onanerar du strax innan du har sex med din partner blir svaret otvetydigt ja. Onanerar du mycket ofta påverkar detta också sannolikt ditt intresse för partnersex. Ibland kan blotta vetskapen om att du onanerar leda till trassel därför att din partner blir sårad då hon/han inte tycker att det skulle behövas. Synen på onani kan skilja sig en hel del mellan dig och din partner utan att det skulle vara något ovanligt, pga att många anser onani vara något mycket mer personligt än att ha sex med sin partner. Då blir det också oftast mycket svårare att prata om det. Det kan alltså ibland vara så att det är bättre för relationen och speciellt sexlivet, att inte berätta om den egna onanin.

Fast å andra sidan finns det dom som pratar öppet om onani och kommer närmare varandra sexuellt just för att dom kan prata om det. Att till och med onanera tillsammans med sin partner är också en variant vissa människor använder sig av i sitt sexliv, men då krävs det att man verkligen är öppna mot varandra, kan prata helt fritt och känner sig trygg i den sexuella samvaron.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar