Frågor och svar om missbruk

31 Jul 2003, 13:37 156
Kille, 0 år
Question


Hej! Jag skulle kunna ha sex 7 dagar i veckan. Kanske två ggr om dan. Är 19-20 bast. Betyder det att jag är sexberoende? mvh

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, jag skulle inte klassa dig som sexberoende för att du skulle kunna ha sex i den omfattningen du beskriver. När det gäller beroende så handlar det inte bara om hur ofta eller hur mycket man gör något, utan det handlar också om att man inte klarar sig utan. Så skulle det bli så att du känner att du blir helt upptagen av att tänka på hur du ska kunna få ha sex väldigt ofta så det börjar uppta hela ditt liv. Eller om du börjar utveckla ett beteende där sexpartnern har mindre betydelse än vad sexet har så du börjar "jaga" tjejer utan att egentligen ha något intresse för dom ungefär som en knarkare jagar sin dagliga fix. Eller om du generellt börjar må dåligt av att inte få ha sex jämt och ständigt, då kan du börja fundera över ditt förhållande till sex och ifall det är riktigt sunt. Men att ha stor lust generellt, särskilt när man är i den åldern du är, och att man skulle kunna ha sex väldigt mycket (utan att man MÅSTE ha det), är i sig inget onormalt eller något som du behöver oroa dig för.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar