Frågor och svar om välja yrke och studier

4 Aug 2003, 21:23 145
Annat, 0 år
Question


Hej! Finns det någon internetsida där man kan se de olika poängkraven som krävs för att komma in i olika högskoleutbildningar?

Svar

Hej!
Du kan gå in på Verket för Högskoleservice - VHS - www.vhs.se. Gå in på Antagning - Statistik så hittar du aktuella siffror men även för de senaste intagningsomgångarna. Tänk på att antagningspoängen kan skifta mycket frånår till år. Med det menar jag att du ska inte låta bli att söka i tron omatt du kanske har för låga poäng. Om du gör en ansökan så visar du att du är intresserad av den utbildningen och det är viktigt att visa vilka utbildningar som är intressanta för dem som söker och för universiteten/ högskolorna.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar