Frågor och svar om dans

9 Aug 2003, 17:06 159
Annat, 0 år
Question


Jag är en tjej på 17 år som vill bli dansare. Jag sökte in på estetiska linjen men kom inte in. Nu går jag på samhälls linjen men trivs inte alls. Jag mår dåligt varje dag och vill inget hellre än att få dansa. Nu undrar jag om du kan hjälpa mig med att hitta folkhögskolor som jag kan söka efter gymnasiet? Som då givetvis har dans kanske inte så mycket ballett utan mer show, jazz och moderna dans.

Svar

Du ska absolut ta kontakt med din studie- och yrkesvägledare för ett samtal. Du ska också gå in på www.folkhogskola.nu och kolla vilka skolor som har dans på schemat. Dansar du på fritiden? Om inte ska du absolut börja göra det. Det är inte alla dansare som har gått estetiskt program. Har du sökt olika estetiska utbildningar? Har du sökt in till estetiska programmet på nytt trots att du gått/går på samhäll? Det finns flera vägar, men det är inte alltid lätt att hitta den rätta. Ge inte upp, du kommer
säkert att hitta rätt.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar