Frågor och svar om preventivmedel

10 Aug 2003, 14:01 344
Annat, 0 år
Question


Vart får man gratis kondomer och hur suger man av en tjej om hon vill det?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Gratis kondomer får du om du går till närmaste Ungdomsmottagning. Kolla under "din mottagning" på vår sajt så hittar du adressen till den som ligger i närheten av vart du bor. Du kan bara gå dit och hämta när dom har öppet.

När det sedan gäller din andra fråga så brukar man inte säga "suga av" när det gäller tjejer, utan det uttrycket brukar bara användas när det handlar om att ge en kille oralsex (munsex). När det handlar om tjejer säger man istället att man slickar. Och det går till så att man med tungan slickar tjejen i slidan, och då speciellt slickar på klitoris som är som en liten hård knapp längst fram i slidan. Sedan är det lite olika hur hårt och fort man slickar, och oftast brukar killen variera det här lite. Men bäst är om man snackar med tjejen man har sex med och frågar vad hon tycker är skönt, och kollar med henne under tiden om hon tycker det är bra eller om hon vill ha det på något annat sätt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar