Frågor och svar om journalist

13 Aug 2003, 20:24 133
Annat, 0 år
Question


Hej ! Jag ska börja gymnasiet nu till hösten och jag har sökt It/media och kommit in där men nu är det så att jag undrar vad man kan bli om man gått det ? Kan man bli journalist typ ? :) Tack på förhand!

Svar

Du kan kanske bli journalist så småningom. IT/Media är, som alla andra gymnasieprogram, förberedande - antingen mot vidare studier eller mot ett yrke. För att bli journalist måste du läsa på universitet/högskola efter gymnasiet. Jag tror att du kommer att få en bred utbildning inom det stora området informationsteknik och media. Jag hoppas också att du är datorintresserad, eftersom det är en av de stora delarna i detta område.
För att bli journalist måste man vara nyfiken och duktig på att uttrycka sig - både muntligt och skriftligt. Detta är säkert något du får lära dig mer om på utbildningen. För att vara riktigt säker på vad utbildningen kan ge dig, ska du tala med lärarna på utbildningen samt studie- och yrkesvägledaren på skolan.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar