Frågor och svar om kvinnans inre könsorgan

15 Aug 2003, 12:42 450
Tjej, 0 år
Question


det e så när jag trycker in fingret i slidan så tar det stop går inte att fa in lägnre gör jätte ont kan det va livmoden eller något som tar imot och så har jag en stor knöl där va e det ska det va så ????

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nu säger du inget om hur långt du trycker in fingret. Men för du in hela fingret så kommer du sannolikt emot livmodertappen, vilket du beskriver som en knöl. Den ska alltså vara där och det är helt normalt att du kan känna smärta om du trycker mot den. För du in fingret hela vägen, så kan du också komma emot själva livmodern, varför det alltså inte är konstigt att det tar stopp. Det kan också kännas smärtsamt att göra så, varför du sannolikt inte har något att oroa dig för. Men är du osäker så kan du gå till närmaste Ungdomsmottagning och träffa barnmorskan där. Hon kan hjälpa dig med en undersökning helt gratis.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar