Frågor och svar om samlag

23 Aug 2003, 12:18 553
Annat, 0 år
Question


Hallo...Tack för en jätte bra sida...Jo, jag och min pojkvän, båda 16, hade "sex" en gång. Men jag vet inte om han va inne i mig. Det gjorde jätte ont men jag kände inte om han va in i mig. Jag blir jätte våt när man smeker mig och han blir kåt när jag runkar honom. Blev jag av med oskulden?
Tacksam för ett svar!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag kan tyvärr inte svara på det. Uttrycket bli av med oskulden innebär generellt att man genomfört ett fullbordat samlag. Men ibland är det så att det gör så pass ont för tjejen att man gör bäst i att ta det hela successivt, dvs man får ha sex flera gånger innan man kan föra in penisen helt och fullborda ett samlag. Så tekniskt sett så kanske det tar flera samlag innan man helt och fullt har "blivit av med oskulden". Och utifrån detta så går det inte för mig att säga ifall du blivit av med oskulden eller inte då du inte själv vet ifall han förde in penisen eller ej.
Men däremot så kan jag tycka att det är mindre viktigt ifall du enligt den här definitionen blivit av med oskulden eller inte. Det viktigaste är att ni två blir upphetsade av varandra, och uppenbarligen tycker om att ha sex ihop, och att ni tar det lugnt så det inte gör för ont för dig. Hur många samlag det sedan tar innan din oskuld är "helt borta", spelar därför förhoppningsvis inte så stor roll för varken dig eller någon annan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar