Frågor och svar om gravid

24 Aug 2003, 11:04 243
Annat, 0 år
Question


Hej!Om killen och jag haft oskyddat samlag och han ej fått någon utlösning (det blev bara extra blött,vit massa kom men hans penis var fortfarande erigerad).Jag undrar kan man bli gravid i alla fall?Jag har läst om andra som säger att det finns en vätska som mannen får innan utlösning & att den kan innehålla spermier.Är det sant och är det den som är den vita vätskan som kom ut då?Han fick aldrig utlösning (enligt honom) och hans penis var styv hela tiden på under vår intimitet.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, det kan "läcka ut" spermier i den så kallade försatsen, varför det finns en risk att bli gravid vid oskyddat samlag, även om killen inte får en egentlig utlösning. Så, för säkerhets skulle bör man alltid åtminstone använda kondom.
Är du orolig för en graviditet så köp ett graviditetstest på apotektet eller gå till närmaste Ungdomsmottagning och gör ett test där. Då kan du även passa på att diskutera preventivmedel med barnmorskan som är den som hjälper dig med gravtest.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar