Frågor och svar om p-piller

30 Aug 2003, 20:37 314
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag är 20 år gammal, och bor i Göteborg. Jag undrar om jag fortfarande kan gå till ungdomsmottagningen för att skaffa p-piller eller måste jag vända mig någon annanstans? I så fall vart??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Göteborgs Ungdomsmottagningar anger tyvärr inte på sina hemsidor vilken åldersgräns dom har, så mitt råd i det avseendet är att du går in på länken "din mottagning" på vår sajt och väljer Göteborg. Därefter kan du ringa den Ungdomsmottaging som passar dig bäst och fråga. Många Ungdomsmottagningar tar emot personer som är äldre än 20, men ring och kolla för säkerhets skull.

Skulle du vara för gammal för Ungdomsmottagningen i Göteborg kan du vända dig till primärvården. Ring till din närmaste Vårdcentral och beställ en tid på deras Barnmorskemottagning/Mödravårdscentral. Där finns barnmorskor som tar emot när det gäller preventivmedel bland annat. Besöket där är helt avgiftsfritt, så du kan lika gärna gå dit om det funkar bättre för dig. Titta gärna på http://www6.vgregion.se/pv/pvgbg.nsf
och välj den mottagning som ligger närmaste till hands.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar