Frågor och svar om få kontakt

6 Sep 2003, 14:04 181
Kille, 0 år
Question


Jag har förälskat mig i en tjej på skolan som jag inte känner alls. Är det en bra idé att bara gå fram till henne och bjuda ut henne på fika?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag tycker det är en alldeles lysande idé om man själv känner att man har den självkänslan som krävs för att våga göra en sådan sak. För självklart finns risken att man får ett nej eller att man inte blir tagen på allvar om tjejen är helt ovetandes om att man är intresserad. Men som sagt, har man självkänsla för att klara ett eventuellt nej, så är det många tjejer som skulle bli väldigt glad och smickrade ifall en kille vågade göra något sådant. Och sedan är det ju faktiskt så att man som kille visar en säkerhet genom att göra på det här sättet, vilket faktiskt är tilltalande för många tjejer. För det gör ju onekligen att man sticker ut lite ur mängden och det är ju inte fel, utan tvärtom väldigt attraktivt för många.
Så, vågar du, är det som sagt en lysande idé. Men känns det för riskabelt så finns det ju alltid möjlighet att söka ögonkontakt med henne när du ser henne på skolan så du genom blickar och kanske ett leende då och då, låter henne förstå att du är intressead. Då kommer du med tiden att märka ifall hon verkar gilla din uppmärksamhet, varför du kan känna dig mer "säker" med att gå fram och bjuda ut henne om det hela verkar positivt. Men som sagt, det är inget som säger att man måste gå den vanliga vägen, utan egna initiativ och att vara framåt på det här sättet, kan ta en långt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar