Frågor och svar om sex

7 Sep 2003, 11:50 396
Annat, 0 år
Question


Hej! jag undrar lite om glidmedel.
Hur mycket kostar det med en normalstor tub glidmedel? kan man kleta på det på kondomen fast det redan är glidmedel där? Får man köpa glidmedel om man är under 15? Behöver man nån speciell sort beroende på sig själv, eller är det inprincip bara att gå in, ta en flaska och betala? Tack på förhand, har lärt mig så mycket av er!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

En tub kostar på apoteket mellan 40-60 kronor. Du kan använda det ihop med kondom även om det redan finns glidmedel på kondomen. Det finns inte heller någon åldersgräns för att få köpa glidmedel, och i princip så är dom ganska likvärdiga, varför du gott kan ta den som är billigast. Gå in på apoteket och prata med en försäljare där, eller titta på www.apoteket.se och skriv in glidmedel i sökfältet, så ser du deras olika produkter.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar