Frågor och svar om kärleksrelationer

20 Sep 2003, 14:16 178
Kille, 0 år
Question


När jag e på nattklubbar med kompisar och då det kommer tjejer o sätter sig i knät eller gnider sig mot en på dansgolvet så finner jag det inte det minsta..va ska man säga..tillfredsställande? Jag tänker bara på en annan tjej som jag förmodligen är kär i, att bara i samma rum som henne och att få ögonkontakt är något berusande. Är detta onormalt?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det är inte onormalt enligt min erfarenhet. Är man kär i en person och känner som du verkar göra, kan man ibland helt enkelt bli "okänslig" för andra signaler. Men tyvärr odlas myten om att killar blir helt till sig så fort vem som helt sätter sig i knät, precis som om killar skulle vara några slags "sexmaskiner" som tänder på allt som rör sig. Detta stämmer dock dåligt med den verkliga bilden och min erfarenhet är att killar både kan vara så uppslukade av sin känsla att alla andra tjejer än EN blir helt ointressanta, och även att en del tjejers närmanden och sexuella inviter kan vara både avtändande och ointressanta även om man inte är kär i någon annan. Så, betrakta inte dig själv som onormal i det här fallet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar