Frågor och svar om sex

21 Sep 2003, 16:58 1472
Tjej, 0 år
Question


Jag undrar om man kan använda vanligt vaselin som man köper på apoteket som glidmedel eller om den innehåller något som är farligt att få in i slidan?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Enligt min kunskap så finns det inget farligt i vaselin, utan det går att använda som glidmedel. Men jag har ingen fullständig kunskap om vad som finns i Apotekets alla produkter. Så lämpligast är ändå att använda de glidmedel som är framtagna för att fungera som just glidmedel. Dom är ju garanterat ofarliga att använda som glidmedel. Dom kan du också köpa på Apoteket. Men vill du veta mer om Apotekets produkter, kan du gå och fråga personalen, eller gå in på www.apoteket.se och skicka in en fråga. Du kan också läsa mer om respektive produkt genom att söka efter dom i sökrutan på Apotekets hemsida.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar