Frågor och svar om olika former av sex

24 Sep 2003, 18:30 402
Tjej, 0 år
Question


JAg e en tjej på 13 bast och brukar kolla på porr film på tv ibland och jag drömmer mycket om sex.
E de normalt för tjejer liksom??????

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är inte alls ovanligt att tjejer tittar på porrfilm, även om det oftast kan låta som om detta är något som bara intresserar killar. Men faktum är att en hel del tjejer tittar på porrfilm, och speciellt när man kommer i puberteten och börjar upptäcka det här med sex och kanske börjar onanera med tiden, så kan det kännas både spännande och upphetsande att titta på porrfilm. Så, du är inte onormal i något avseende för att du tittar på porrfilm. Däremot så tycker jag att du skall tänka på att det du ser i porrfilmerna är både påhittat och spelat. Det går inte till så där i verkligheten, vilket man kanske kan tro när man själv inte har så mycket erfarenhet. Därför kan porr vara vilseledande och få en att tro att sex funkar som på film, varför man själv försöker leva upp till det när man själv sedan börjar ha sex. Men det stämmer alltså inte, varför porrfilm är en väldigt dålig sexualundervisning generellt sett. Detta behöver inte hindra dig från att se på porr, men det kan vara bra för dig att veta.

Att du sedan drömmer mycket om sex, är inte heller varken konstigt eller onormalt. Du är i början av puberteten och då brukar drömmar om sex bli väldigt vanliga hos både killar och tjejer. Så, bekymra dig inte, för det är inget konstigt med det du beskriver.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar