Frågor och svar om få kontakt

28 Sep 2003, 16:19 90
Tjej, 0 år
Question


hej ! jag är en tjej som är kär i en kille. och han vet att jag är kär i honom.. men problemet är att han är kär i nån annan.. men han var kär i mej förut.. hur ska jag göra för att han ska bli kär i mej igen? jag kan inte glömma honom..! snälla hjälp mej!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det här med känslor är lite lurigt då dom inte låter sig styras hur som helst. Därför kan det vara svårt att "få någon" att bli kär i en, som inte är det. Men därmed inte sagt att det skulle vara omöjligt, för det har hänt både en och två gånger att någon som varit ihärdig nog och inte givit upp, till slut har kunnat intressera den personen som han/hon är kär i. Vad det är som gjort att personen till slut blivit kär är dock svårt att säga, varför jag inte har några speciellt avspassade tips att ge dig. Istället handlar det om att försöka vara sig själv så mycket det går och fortsätta att visa att man är intresserad utan att för den skull bli påflugen, för det kan ha en rent motsatt effekt. Sedan kan man självklart också försöka hjälpa ödet på traven lite genom att man försöker befinna sig i närheten av den man är kär i och tar tillfället i akt att prata med henne/honom lite då och då. Men återigen så gäller det alltså att hitta en balans i det här så man inte blir efterhängsen på ett negativt sätt. Fler råd än så kan jag faktiskt inte ge dig, då mycket beror på hur dom olika situationerna där ni möts ser ut. Så du får helt enkelt improvisera och sedan hoppas på turen att han får tillbaka känslorna för dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar