Frågor och svar om onani

28 Sep 2003, 17:02 617
Kille, 0 år
Question


När jag onanerar så får jag orgasm ganska fort och då blir det ganska känsligt att fortsätta ska jag göra det?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är helt riktigt att klitoris (om du är tjej) och ollonet (om du är kille) blir känsligt direkt efter orgasm. En del upplever den känsligheten som skön och både vill och kan onanera en andra gång direkt, emedan andra upplever ett obehag vid beröring direkt efter orgasm. Så, det här är alltså olika varför var och en måste avgöra ifall han/hon vill fortsätta att onanera en gång till.

Så, känn efter hur det känns för dig. Och har du lust och onanera en gång till och tycker känsligheten är skön kan du fortsätta att onanera en gång till direkt efter orgasm, annars låter du bli. Men om du däremot skulle vilja onanera lite längre innan du får orgasm så kan du istället försöka att smeka dig själv lite lugnare eller så gör du små uppehåll och väntar lite när du känner att du är på väg att få orgasm. På det sättet kan du hålla på lite längre om det är det du önskar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar