Frågor och svar om instrumentalviolinist

2 Oct 2003, 22:36 122
Tjej, 0 år
Question


Jag vill söka in till ett musikgymnasium i stockholm där jag kan inrikta mig på instrumentalspel(fiol).Jag vill inte gå estetiskt program, utan vill läsa natur/musik.Vilka musikgymnasier finns i STHLM och finns det musikinriktningar som inte är estetiska?

Svar

Musik är en inriktning inom det Estetiska programmet. Eftersom Naturvetenskapliga programmet har sin struktur och obligatoriska kurser och Estetiska programmet likaså, är det omöjligt att kombinera ihop dem till ett bra program, man måste välja. Det Estetiska programmet är ett studieförberedande program, precis som Natur eller Samhäll. Det du måste välja på är om du vill ha musik eller naturvetenskapliga ämnen Du måste
också fundera på vad du vill syssla med efter gymnasiet. Visst är det bra att skaffa sig en god teoretisk grund att stå på, men är det din musik du vill lära dig mer om och bli bättre i då bör du gå ett Estetiskt program.

När det gäller vilka gymnasier i Stockholm som har olika program och inriktningar bör du vända dig till din studie- och yrkesvägledare på skolan. Hon/han kan ta fram den informationen. Bor du dessutom i Stockholms-området är det absolut så att du ska tala med honom/henne om detta.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar