Frågor och svar om svek

4 Oct 2003, 11:28 188
Annat, 0 år
Question


Varit otrogen mot min kille 3 ggr med samma kille. Varför gör jag detta? Jag älskar ju min kille så otroligt

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns en mängd orsaker till varför någon väljer att vara otrogen varför det är omöjligt för mig att ge dig ett riktigt svar. Det jag däremot kan säga är att det alltid finns en orsak, det är sålunda ingen slump att man är otrogen. Om det sedan handlar om att det finns saker som man trots kärleken inte är nöjd med i förhållandet, och därför går utanför förhållandet för att få sina behov tillfredsställda, eller om det handlar om att man själv kanske är lite rädd för att bli övergiven varför man kanske skaffar någon vid sidan om så man liksom har en i "reserv", eller om det handlar om att man helt enkelt har svårt att hantera det här med att man kan bli tänd på någon annan även om man älskar sin partner, eller, eller, eller???
Ja, som du kanske förstår så finns det en mängd förklaringar och det enda sättet att reda ut det är att man själv börjar fundera och kanske prata med någon typ kurator/psykolog för att komma fram till orsaken. För självklart är det inte bra för någon ifall man är otrogen och i ditt brev så låter det ju också som att du inte vill ha det så här, men att du nu har tappat kontrollen över det hela. Så, mitt råd är att du börjar fundera över dina egna tankar och känslor kring det här med din otrohet och att du även försöker prata med någon nära vän eller kuratorn på tex Ungdomsmottagningen eller på skolan ifall du fortfarande är i skolåldern. För oavsett orsak så är otrohet en signal på att det är något man bör reda ut, för annars kan man hamna i den situationen att man förlorar relationer som egentligen betyder väldigt mycket för en.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar