Frågor och svar om förhållande

4 Oct 2003, 14:30 183
Tjej, 0 år
Question


mitt senaste år har vart som en berg och dalbana.hemska saker som jag har gått igenom som jag har förträngt har kommit tillbaka samtidigt så jag träffade en helt underbar kille och vi var tillsammans mer än ett år tills några veckor sen.det var ett lång distansförhållande och jag pendlade ner till honom och vi fick det att fungera riktigt bra, jag flyttade till och med ner till honom. vi fungerar jättebra tillsammans, kompleterar varan och kunde prata om allt. jag sökte jobb och studier men fick inget resultat.kändes som min personligautveckling stod på pause.jag inte hittade något att fylla ut min dag med. tror att jag blev lite skrämd över situationen jag hade hamnat i.från att ha övergivit allt, åkt till en mycket minder stad utan något utom kärleken till honom.
han studerade och hade i min mening denna höst kvar att läsa men han ville inte ge något svar om han kunde göra sitt ex-arbete inärheten av mig som bor i en storstad där möjligheten att få jobb är större.vi gjorde slut pågrund av just detta, att vi hade våra individuella mål. nu är jag jobbsökande samt studerande men har allt förmycket tid till att hoppas att det blir vi igen.mitt mod pendlar upp och ner om dagarna.då jag är omgiven av vänner är allt okej för stunden. ibland känns det som vi har gjort rätt val men sedan vänder det till att vara helt fel.vill egentligen höra från en annan persons vinkel om det kan komma ljus efter mörker? bör jag gå vidar trots att det inte är lätt? ska jag ta kontakt med honom då veckorna går och jag fortfarande känner dessa starka känslor för honom, tycker att vi borde försöka igen?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Många gånger tar ett förhållande slut beroende på omständigheter som man inte lyckas lösa tillsammans, varför man finner det bäst att gå åt vars ett håll även om kärleken fortfarande finns där. Ni verkar ha gjort slut just av en sådan omständighet där ni inte fick era respektive önskemål om arbete, boendeort och karriär att passa ihop.
Jag brukar generellt råda människor till att lösa det/dom problem som orsakade separationen innan dom gör ett nytt försök. Och detta råd skulle jag även vilja ge till dig. Så, om du känner att du vill utforska möjligheterna för er att bli tillsammans igen, så är det lämpligt att ni två tillsammans diskuterar och ser om, och på vilket sätt ni skulle kunna få era ambitioner och önskemål kring boende och arbete/studier att passa ihop. Löser ni det problemet så finns det en möjlighet att ni kan få en fungerande relation igen. Men självklart förutsätter detta att ni både fortfarande älskar varandra och att båda är beredda på att utforska möljigheterna ihop.

Om du sedan överhuvudtaget ska ta kontakt med honom och höra efter vart han står i detta, eller gå vidare med ditt liv på egen hand, kan inte jag avgöra. Utan det beslutet måste du fatta själv utifrån dina känslor för honom, och utifrån en eventuell önskan om att det ska bli ni två igen. Kanske kommer du fram till att du redan har gått vidare, eller att du har saker i ditt privata liv som du bör reda ut först innan du är redo för en ny relation, vilket du antyder i början av ditt brev. Eller så känner du att du fortfarande tror på er två, och då är det kanske läge att kontakta honom och höra ifall han också är villig att utforska möjligheterna för en ny relation.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar