Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

4 Oct 2003, 14:41 491
Tjej, 0 år
Question


jag är en 17 årig tjej som blir mest upphetsad när jag ser en kille ta tjejen bakifrån är jag lesbisk när jag gillar att titta på båda två?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, människor blir upphetsade av olika saker och det har generellt inget att göra med vilken sexuell läggning man har. Så, att du blir upphetsad av att se just den här ställningen säger ingenting om din sexuella läggning. Att vara homosexuell betyder att man blir kär i en av samma kön, att man vill kramas och kyssas med en person av samma kön. Det betyder också att man vill leva ihop med en av samma kön, och att man vill ha sex ihop med en person av samma kön. Så, vad man blir upphetsad av att se för sex har alltså väldigt lite med det hela att göra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar