Frågor och svar om könsorganen

4 Oct 2003, 14:55 378
Kille, 0 år
Question


Vad är det vita som kommer ut från min snopp?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det vita som kommer ut från snoppen är sannolikt sädesvätska. I sädesvätskan finns spermier och de är dessa som kan befrukta tjejens ägg vid samlag utan preventivmedel och göra en tjej gravid. Sädesvätskan kommer ur snoppen vid utlösning, vilket man kan få när man tex onanerar, har samlag, eller faktiskt helt ofrivilligt när man tex sover. Lite sädesvätska kan också "läcka" ut vid vissa tillfällen och tex så kan det komma lite grann vid onani, eller samlag en stund innan själva utlösningen.

Skulle det nu vara så att du inte alls menade själva sädesvätskan, utan du har vita flytningar från penisen helt skilt från sexuell aktivitet, eller tex sömn, så rekommenderar jag att du uppsöker läkaren på närmaste Ungdomsmottagning eller på din vårdcentral.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar