Frågor och svar om första gången

11 Oct 2003, 16:29 338
Annat, 0 år
Question


Tjo!Vilken ställning ska man ha i första samlaget eller ja....vilken typ är vanligast...jätte pinsamt för jag vet knappt nån ställning.
Och hur kan jag "hålla tillbaka" orgasmen...för jag brukar komma jätte snabbt och det vill jag inte göra när jag har sex utan vill att tjejen också ska komma!Snälla svara

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Enligt min erfarenhet så tycker jag att man skall ta det lite lugnt med alltför avancerade ställningar vid första samlaget. Det viktigaste är att man försöker göra det hela till en mysig upplevelse och mer försöker bry sig om varandra genom att tex kyssas och smekas mycket. Håller man på med att tänka på olika ställningar för att verka erfaren eller för att helt enkelt försöka visa att man är en bra älskare så kan allt det här mysiga gå förlorat, eftersom man helt enkelt inte har tillräckligt med erfarenhet för att klara av den typen av sex på ett lugnt sätt. Därför är det alltså bättre att man tex håller sig till den vanligaste missionärsställningen (tjejen på rygg underst och killen på mage överst)och att man istället koncentrerar sig på att ha det mysigt ihop, än att man gör det för avancerat så det bara känns fumligt.

Sedan när det gäller det här med orgasmen så kan det kännas lugnare för killen om han tex har onanerat strax innan så han redan fått en utlösning. Men skulle det bli så att man får utlösning väldigt snabbt, vilket alltså är väldigt vanligt, så är inte det hela världen. Man kan fortsätta att smeka tjejen och ha det mysigt ändå. Samlaget behöver alltså inte vara över för att killen får orgasm. Så, försök att inte stressa upp dig för mycket för det där, utan låt det bli som det blir, och tänk på att många tjejer uppskattar att bli smekta osv lika mycket som dom ibland uppskattar när penisen är inne i slidan. Och många tjejer tycker även det är lättare att få orgasm när killen smeker deras könsorgan med fingrarna eller munnen, än när penisen förs ut och in i slidan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar