Frågor och svar om avbrutet

31 Oct 2003, 10:34 483
Tjej, 0 år
Question


Hej hej.. Jag är en tjej på 17 år. Jag och min pojkvän har haft samlag ganska så många ggr, anväder inte några preventivmedel och när han kommer så drar hann ut snoppen. Är det nån risk att jag kan vara med barn, om han sprutar lite på slidan?? Vänlig mot svar snarast. tac på förhand..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Så kallat avbrutet samlag som ni använder som "preventivmedel" är en osäker metod. Inte för att det är någon risk direkt att du skulle bli gravid av att få sperma på utsidan av slidan, utan för att det kan komma sädesvätska med spermier från killens penis innan själva utlösningen. När en kille blir upphetsad kan det nämligen "läcka" ut lite sädesvätska utan att killen själv märker det, och eftersom detta sker innan utlösningen, är alltså avbrutet samlag där killen drar ut penisen vid utlösning, ingen särskilt säker metod.

Så, mitt råd är att ni två börjar använda kondom, eller så tar ni kontakt med barnmorskan på närmaste Ungdomsmottagning så ni får tid där för att diskutera olika alternativ när det gäller preventivmedel.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar