Frågor och svar om nationella program

31 Oct 2003, 11:59 185
Tjej, 0 år
Question


Vilka kurser behöver man för att komma in på en högskola? Jag har hört att man måste läsa Matte B, C och samma för engelska + Historia A. Kan du hjälpa mig?

Svar

Det beror på vilken utbildning du ska gå. Det är olika behörighetskrav till
olika utbildningar, men även till samma utbildningar men på olika skolor.
För att enklast se vilken behörighet som krävs ska du kolla med den högskola och utbildning du vill gå. Det finns utbildningar utan särskilda behörighetskrav utöver grundläggande behörighet och utbildningar där det tydligt framgår att man måste läst Naturvetenskapliga programmet, men där emellan finns mycket att välja på. När du kollat behörighetskraven för olika utbildningar som du är intresserad av kommer du att märka att det i många fall inte ställs så mycket mer krav än att man ska ha läst de kärnämnen som ingår i ett gymnasieprogram.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar