Frågor och svar om sex

1 Nov 2003, 11:50 513
Kille, 0 år
Question


När jag runkar så frå jag utlösning efter ca 5 min , men när jag har sex med min tjej kan det dröja 25 - 30 innan jag kommer. vad är det som tar så lång tid när man har sex?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det här kan vara väldigt olika för olika persone. Vissa kan hålla på längre när dom onanerar och tycker att dom kommer för snabbt vid samlag istället.
Men generellt så kan jag säga att det kan vara så att du helt enkelt är bra på att tillfredsställa dig själv. När du onanerar har du ju nämligen helt andra möjligheter att anpassa hastigheten, hur hårt du håller, och hur du för handen fram och tillbaka över penisen för att du ska få maximal njutning. Det faktum att det är du själv som styr gör ju att du kan anpassa onanin helt efter hur det känns, och tex flytta handen lite, runka lite snabbare, hårdare osv, helt efter dina egen känsla.
När du har sex med din tjej så har du inte den direktkopplingen mellan hur det känns och hur du stimulerar penisen. När du har penisen inne i slidan så kan du förvisso ibland reglera hastigheten, men i övrigt så kan du inte göra några "justeringar" som du alltså kan med handen. Detta kan vara förklaringen till att du kommer snabbare när du onanerar än när du har sex.

Nu brukar dock dom flesta tycka att det är en fördel ifall man kan hålla på längre när man har sex, för många gånger så tar det längre tid för tjejen att få orgasm än vad det gör för killen, varför det alltså är en fördel många gånger ifall killen inte kommer så snabbt. Men detta varierar alltså också mellan olika personer varför det inte går att säga något som gäller för alla där heller.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar