Frågor och svar om att gå i samtalsbehandling

9 Nov 2003, 09:16 138
Tjej, 0 år
Question


Hej..
Ja går hos kuratorn på min skola..
ja berättade att ja åt nästan ingenting alls.
Hon brydde sig inte ens.
Hon sa ba åt mejj att äta.
De måste vara fel på henne?
Ja vill att hon verkligen bryr sej.
va ska ja göra för att hon ska fatta att ja äter Inget....?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag beklagar verkligen att den kurator du pratar med inte tar det här med ditt ätande på allvar, men ibland så gör även kuratorer och psykologer fel. Det jag tycker du ska göra är att du nästa gång säger något i stil med: "Förra gången berättade jag något allvarligt för dig när jag sa att jag inte äter, men du verkade inte bry dig, utan sa bara till mig att äta. Problemet är ju att jag inte kan äta och behöver hjälp."

På det här sättet blir du väldigt tydlig med att du ser det här med ätandet som ett problem, och om hon missade det förra gången, så får hon nu en möjlighet att reparera den skadan och ta fast på det här problemet. Men skulle det nu vara så att hon trots detta ignorerar det här problemet, så är mitt råd att du byter kurator och tex vänder dig till närmaste Ungdomsmottagning istället. Men ge henne en möjlighet till att fånga upp det här problemet först, för även en kurator kan ha en dålig dag.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar