Frågor och svar om könssjukdom

9 Nov 2003, 09:58 366
Kille, 0 år
Question


Hej.
jag hade sex utomlands i sommras.
jag använde kondom men snoppen var halvslak så kondomen satt inte helt tajt. Finns det nån risk att ja kan ha smittats av eventuella sjukdommar som tjejen kan ha haft?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Normalt sett ska risken för smitta vara undanröjd när man använder kondom, men om den inte sitter kvar som den ska, så kan det självklart finnas en sannolikhet att smitta överförs i alla fall.
Nu är det väldigt svårt för mig att utifrån din beskrivning avgöra ifall kondomen skyddade mot smitta eller inte, varför jag inte kan ge dig ett säkert svar på smittrisken. Så, om du själv gör bedömningen att din penis haft direktkontakt med hennes slida utan att kondomen skyddat så kan du gå och testa dig för säkerhets skull. Något annat svar kan jag tyvärr inte ge dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar