Frågor och svar om här kan man få hjälp!

15 Nov 2003, 18:38 125
Kille, 0 år
Question


Jag är en kille på 18 år och mår JÄTTE dålig p.g.a att min tjej har gjort slut med mig efter ett 3:års förhållande. Jag har haft många självmordstankar oxh har även skurit mig själv.Frågar är att till vem jag ska vända mig till för att få hjälp.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du kan vända dig till närmaste Ungdomsmottagning. Titta under länken "din mottagning" på vår sajt så hittar du telefonnummer och adress. Ring dit och beställ en tid hos kurator, eller psykolog (finns inte på alla Ungdomsmottagningar), eller gå dit på deras öppna mottagning som du kan få information om ifall du ringer dit. Det är helt gratis att gå till Ungdomsmottagningen.
Ett annat alternativ är att du vänder dig till vuxenpsykiatrins öppenvårdsmottagning. Telefonnumret hittar du på dom blå sidorna i telefonkatalogen. Där finns kurator, psykolog och andra psykoterapeuter som du kan få tid hos ifall du ringer dit. Det kan kosta något beroende på vilken yrkeskategori du går till, men vem du ska gå till kommer du överens med dom om när du pratar med dom.

Sök hjälp omgående när du känner som du gör, för det finns hjälp att få så man kan komma igenom en sådan här sak utan att behöva göra illa sig själv.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar