Frågor och svar om här kan man få hjälp!

15 Nov 2003, 18:52 109
Annat, 0 år
Question


Hej, jag är förbannad om man nu får uttrycka sig så, men min mamma har värk och i ett års tid har hon sökt hjälp för att bli fri. Helt plötsligt får vi veta att läkarna anser att hon är psykisk sjuk och det har kommit från luften, jag och övriga familjen vet ju vem mamma, syster, dotter och kompis/vän hon är,Psykologen hon går till provoserar henne, anklagar henne, tycker att jag som är snart 14 år och ingen kille har eller har haft sex, är onormal. Är det så ni får/ska bete er. Det jag och min mamma känner är att psykologen kommer att förstöra vårt liv. Vad ska vi göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Självklart ska inte en psykolog anklaga någon, eller orsaka att någon mår dåligt i längden. Inte heller kan en patients barns sexliv vara särskilt relevant för behandlingen. Det du berättat låter därför tämligen märkligt för mig och väldigt olikt en psykolog. Så, om det nu är så illa som du säger, bör din mamma ta upp det hela med sin ansvarige läkare, eller helt enkelt byta psykolog.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar