Frågor och svar om kontakt

21 Nov 2003, 14:27 117
Kille, 0 år
Question


Hej!! Jag hoppas ni kan hjälpa mig...

Det är så att jag har träffat en tjej från plugget från början kännde jag att hon gillade mig, hon kom alltid fram till mig på rasterna och snakade med mig...men efter att jag har varit lite jobbig mot henne har hon inte börjat gilla mig like mycke på det sättet..men jag e kär i henne vad ska jag göra för att förbättra mig?
Jag blir avundsjuk på henne när jag ser henne snaka med en annan kille, och jag blir sur när hon inte längre hälsar på mig. vad kan jag göra?
Hoppas ni kan hjälpa mig

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du nu vet om att du varit jobbig mot henne, så verkar det sannolikt att det har påverkat hennes syn på dig och hennes känslor för dig. Det du kan göra för att ha en chans hos henne är att du helt enkelt visar upp andra sidor hos dig själv, och att du även visar att du tycker om henne. Är du modig(vilket jag hoppas att du är), så går du fram till henne och ber om ursäkt för att du varit som du varit och förklarar för henne varför.
Men hur du än gör så finns det inga garantier för att hon börjar gilla dig igen, eller för att hennes känslor inför dig ändras, men det är ändå det bästa du kan göra. Och skulle det nu bli så att du inte får någon mer chans hos henne, så är det här en situation du kan lära dig något av till nästa gång. För gillar man någon så gör man bäst i att visa det istället för att vara jobbig, och om du gör en sådan erfarenhet så har du gjort något positivt av det hela om det nu inte skulle gå som du önskar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar