Frågor och svar om få kontakt

22 Nov 2003, 10:39 110
Tjej, 0 år
Question


det sägs att gammal kärlek aldrig dör. sant.. redan i ettan så tyckte jag om honom emn mest ytligt. men kärlek som kärlek enligt mej. men nu, när vi går i nian så går vi inte i samma klass alls längre. han har sina kompisar och jag har mina kompisar. jag har haft mina pojkvänner och han har haft sina flickvänner men varje gång jag ser honom så kan jag inte slita mej. det är som klister.. hjärtat bultar. det är sjukt. han vet inte att ja känner såhär mer än att vi pratar över msn och ger varandra komplimanger. men jhag vet inte hur ja ska ta kontakt. vill inte vara för mycket och för efterhängsen. vet själv att det är jbbigt. men jag vill så gärna lära känna honom.. på djupet. hur ska ja bära mig åt egentligen?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det låter som om den här killen "spökat" länge för dig, varför det kanske är dags för dig att se ifall det är något som kan utvecklas till något.
Eftersom ni har kontakt via nätet och uppenbarligen ger varandra komplimanger så skulle du tex kunna börja där med att föreslå att ni skulle göra något tillsammans. Du kan tex bara skriva att det skulle vara kul att träffas "in real life" och inte bara över nätet, och så får du se hur han svarar.
Ett annat alternativ är att du helt enkelt går fram till honom när du ser honom på skolan. Du behöver inte göra något stort av det, utan bara säga hej, och säga att det vore kul att snacka på riktigt någon gång också.
Det finns självklart hur många andra sätt som helst, men poängen är att du måste bestämma dig för om du skall låta den här killen gå dig förbi, eller om du skall ge det chansen. Och som det låter på dig så kommer du ångra dig om du går vidare till gymnasiet och ni skiljs åt utan att du försökt. Så, tänk efter och bestäm dig för hur du vill göra. Det finns ju aldrig några garantier i kärlek, men samtidigt är det bättre att veta hur läget är, än att gå runt och undra och känna som du gör.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar