Frågor och svar om otrohet

22 Nov 2003, 10:59 211
Tjej, 0 år
Question


Hej, jag har ett problem som känns mycket jobbigt å frustrerande! De e så att jag har världens goaste kille som jag älskar jätte mycket. Men nu när jag börjat gymnasiet så har jag träffat en kille som jag känner en jätte stark men knepig dragning till. Jag känner mig inte kär i killen och jag vill inte vara tillsammans med honom. Men jag känner en sån jätte lust att kramas och ha sex med honom! Jag får dåligt samvete för det känns som om jag sviker min kille när jag går runt å fantiserar om den här andra. Varför känner jag en så otroligt stor lust att ha sex med denna kille, som jag inte dras till på ett annat sätt? Är det nått fel på mig? eller dras bara vissa personer sexuellt till varandre trotts att dom har ett bra förhållande på annat håll? Jätte glad om ni svarar

//Dum kåt flicka

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, det kan faktiskt hända att man känner sig sexuellt attraherad av någon som man inte alls är intresserad av på annat sätt, och fastän man har en relation man tycker är bra. När det händer ställs man inför ett val, och många tycker det här är svårt. I ena vågskålen ligger den upphetsade känslan och det pirriga i att ha sex med någon på det här sättet, och i andra vågskålen ligger det faktum att man gör fel mot sin partner och riskerar hela sin relation.

Jag har inget generellt svar på hur man hanterar den här typen av situationer, utan var och en måste göra sitt eget val. Det jag dock kan säga är att om man inte lyckas hitta ett förhållningssätt till det faktum att man kan bli attraherad av någon fast man lever i en relation, så kommer man få problem med att hålla ihop sina relationer framöver.

Mitt råd till dig är att du funderar över vilket val du vill göra. Så, försök i första handa att acceptera att du känner så här, och att det inte behöver vara något konstigt. Sedan kan du sätta dig och fundera över hur du vill hantera det. Är du beredd att tex ljuga för din kille, eller göra slut för att få realisera dina fantasier kring den här killen? Eller finns det andra sätt där du kan leva ut dina fantasier utan att det skadar ditt förhållande? En möjlighet är tex att leva ut en sådan här fantasi genom onani. Men det bygger på att du inte ger dig själv dåligt samvete utan accepterar att den här typen av känslor kan uppstå. Fundera över dina möjligheter och försök hitta din lösning, för det här kan du råka ut för fler gånger i livet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar