Frågor och svar om misshandel

22 Nov 2003, 11:09 100
Tjej, 0 år
Question


Hejsan!.
Jag är en tjej på 15 år.
För ett årsen träffade jag en invandrar kille på en fest..vi satt och pratade å så. Sen bestämde vi att vi skulle träffas dagen efter, hemma hos honom.. JAg åkte dit, och vi snackade å så.,.Sen sa han att han var kär i mej..Men jag sa att jag redan hade en kille..
Då belv han asförbannad och började skrika å spotta på mej..
Det sluatde med att jag stack hem.,HAr inet sagt nåt till mina föräldrar..Men han fortsätter att komma till mej när mina fölräldrar inte är hemma..Han brukar kalla mej fula ord, ibland slår han mej om jag inte gör som han säger..HAn brukar hota mej också..Förra helgen var jag på ett disco, å dansade me min f.d kille (Tvingades att göra slut med han), så kom invandrarkillen å slogn er min kille å sne tog han trag i mej, å släpade mej ut,,Å sen slog han mej.
vad ska jag göra?..Kan inte anmäla honom, han kommer skicka alla sina kompisar på mej.. Dessutom är han bara 14 år..Snälla Hjälp!!
/DenLedsnaTjejen

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det här är en allvarlig situation som du måste få hjälp av någon vuxen att hantera. Mitt råd är att du pratar med dina föräldrar i första hand, så dom kan hjälpa dig med detta, för det här är helt fel. Ett annat alternativ är att du pratar med skolkuratorn eller kuratorn på närmste Ungdomsmottagning. Dom vet vad man kan göra i ett sådan här läge, och kan hjälpa till och stötta dig så du inte ska behöva känna dig rädd. Men självklart är det viktigt att dina föräldrar också vet vad som pågår så dom kan skydda dig. Det här har pågått alldeles för länge och du måste ur den här situationen för den är skadlig för dig. Så, berätta omgående för dina föräldrar eller någon av dom kuratorer jag berättade om, så dom vuxna kan ta tag i den här situationen och samtidigt se till att du kan känna dig trygg. Och om du berättar först för dina föräldrar så kan ni tillsammans kontakta en kurator så ni får rätt hjälp att stoppa det här.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar